תפריט ראשי
 

 

תמונה - 1

מגורים שיתופיים

 

 

 

חשיפה ליוזמות של תושבים מקומיים בהתחדשות עירונית והקמת מגורים שיתופיים בעולם, לצד רצוני בהקמת מרחבי דיור קהילתיים מכבדים וברי השגה בערי ישראל, גרמו לי לחקור ולהעמיק בתחום הדיור השיתופי.


מצאתי שמודל המגורים השיתופי מעצים את העיר, בונה קהילה תומכת ומשנה את האופן שבו אנו צורכים מגורים. במגורים שיתופיים יש טווח רחב של התארגנויות, שיתוף ובעלות. החל משותפות במרחב משותף בשכירות ועד חברות במניה בקואופרטיב דיור.

 

המטרה והרצון בכולם הינם ניהול עצמי של מרחב המגורים ושל הקהילה המתגוררת בה.
בעולם, מודל הדיור השיתופי מהווה חלק לא מבוטל ממגוון צורות הדיור, בנוסף לאלו המוכרות לנו- בעלות ושכירות. מודל זה מצליח לווסת את עליות המחירים בשוק החופשי ומאפשר מגורים מכבדים, יציבים וברי השגה באופן משמעותי. בהיבט החברתי לדיור שיתופי יתרונות רבים, החל מחיים בקהילה, מעורבות חברתית ופתרון לבעיית הבדידות.

 

הקמתי בשנת 2018, בשיתוף עם התנועה הקיבוצית ומגוון פעילים את "הפורום לדיור קואופרטיבי" שנועד להוות זירה למפגש, שיח ושיתוף ידע. הובלתי את הקמתה של "ברית הקואופרטיבים לדיור" וניסחתי עם התנועה הקיבוצית את תקנות האגודה עבור "רשם האגודות השיתופיות". מטרתה של הברית (ארגון גג) לאגד ידע ולהוות חולייה מקשרת בין אגודות דיור לבין משרדי הממשלה, מקבלי החלטות, רשויות ומוסדות ציבוריים.

 

בשנים האחרונות, אני עוסקת ומקדמת את מודל המגורים השיתופיים, מתכננת ומלווה קבוצות המבקשות לגור במודל זה בעיר. התהליך כולל גיבוש פרוגרמה, דיוק הצרכים של הקהילה, והתאמת נכסים. חברה בצוות להקמת פרויקט חלץ לדיור שיתופי קהילתי לגיל השלישי של "מכון מילקן לחדשנות", מטעם משרד השיכון.

 

 

לצפייה בפרויקטים 

 

צרו קשר!

 

 

 

 

 

Error

בניית אתרים